top of page
  • Obrázek autoraMartin

5 tipů na inspirativní zážitky

Aktualizováno: 20. 7. 2022


Dnes Vám přinášíme tipy, které Vám mohou zpříjemnit Váš běžný den. Tento příspěvek bude jiný, ale přinášet nové a nepoznané. To je oč tu dnes běží. V následujících 5 odkazech naleznete doporučení na rozhovory s inspirujícími osobnostmi, knihy k přečtení nebo třeba metodu k vlastnímu "proč". Je toho však mnohem víc. Rádi jdeme do témat, která jsou třeba méně známá nebo pro někoho až zahalena tajemstvím. Pro nadhled a práci s námi samotnými je důležité posouvat si hranice. Jak se říká, jediná konstanta je změna. Třeba i změna v přístupu k novému. Co nás víc posune než krok mimo naši zónu komfortu? Otevřete oči a dejte šanci i novým tématům či terapiím. Věříme, že si z nich odnesete, to co zrovna potřebujete.


1) Uchem jehly s Evou Hudečkovou


Televizní pořad, který byl odvysílán v minulém roce. Eva Hudečková je bývalá česká herečka, kterou můžete znát například ze seriálu Sanitka, kde ztvárnila jednu z vedlejších, ale o to výraznějších postav. V rozhovoru se dozvíte i to, proč Eva odešla od herectví, které milovala a co pro ni znamená láska a vztah, který má již přes 40 let se svým mužem. Proč doporučujeme zrovna tento pořad? Myslíme si, že bychom se od starších měli učit a více je poslouchat. Navíc tento rozhovor je plný naděje, pokory a běžné radosti ze života. Najděte si na něj čas a v klidu si ho vychutnejte.



2) Kniha Nejšťastnější muž na Zemi - Eddie Jaku


Příběh jednoho muže, který zažil temné časy, musel pracovat v koncentračních táborech a sáhnout si na dno, které si málokdo dovede představit. Tento muž však přináší jasné poselství, jak i přes tyto hrůzy být v životě šťastný. V knize Vás oslovuje “můj příteli” což dodává o to silnější osobní rovinu. Tato kniha by měla být povinnou součástí každé domácí knihovny. Smutný příběh plný naděje do běžných dnů. Eddie si slíbil, že se bude do konce života usmívat. Děkuji, můj příteli!



3) Rozcestník od Vítka


Vít Aora vydává již druhou sezonu Rozcestník. Tento pomocník je sice určen na práci hned na začátek roku, ale jistě přijde vhod, když naskočíte i v průběhu. O co jde? Pokud se točíte v kruhu a potřebujete nabrat jasný směr ve svém životě, je tento motivační diář tím pravým. Provede Vás zásadními pilíři vašeho života, které si naplánujete tak, jak vy skutečně chcete. Zároveň Vás nenechá na holičkách. Budete mít čas i na schůzky, kde budete jen vy a Váš Rozcestník. Chcete do svého života dostat řád a být více v klidu, zjistit zda jdete po správné cestě? Jistě Vám tento diář přijde vhod. Mám vyzkoušeno sám na sobě. Jednou jak se pustíte do psaní, nebudete chtít přestat. Jaký bude ten Váš rok?


4) Metoda 7x proč


Mirka na svém YT kanálu Vzorec pro život skvěle zpracovala techniku 7x proč. Tato technika Vás provede tím, zda skutečně děláte, to co chcete a rovnou si vysvětlíte i proč. Dost možná budete překvapeni, jak tohle jednoduché slovo, dokáže jít do hloubky a podstaty konkrétní situace. Doporučujeme podívat se až do konce, tak abyste získali kontext celé techniky. Mirko, děkujeme! Jaké bude Vaše proč?


5) Terapie na základě čísel


Nikča Vránová v Brně se zabývá terapií s prvky koučinku. Aby Vás však nejdříve poznala využívá velmi detailní znalosti numerologie. Vychází tedy z Vašeho data a hodiny narození. Numerologie je často spojována s rádoby "ezo specialisty", ale tento názor je spíše plochý bez reálné zkušenosti. Samozřejmě se najdou lidí, kteří vám teoreticky přečtou, že číslo jedna je úspěch či jiný podobně obecný výklad, ale najdou se i tací, kteří Vám svojí prací doslova vyrazí dech.



Nabízím dnes svoji vlastní zkušenost s numerologií, kterou jsem ze zvědavosti navštívil. Vlastně jsem čekal jen obecné významy čísel, které jsem schopen si v případě zájmu najít i na internetu. Pro mé velké překvapení tomu však tak nebylo. Během hodiny a půl jsem se o sobě dozvěděl to, co už vím, jelikož se sebou nějaký čas žiju. Nicméně byly to velmi konkrétní informace, které jsem musel místy i trošku přežvýkat. Proč? Protože jsem poslouchal i oblasti mého chování, přístupů k životu, které pro mě jsou ukryty a nechci si je někdy připustit nebo o nich přemýšlet. Výstupem však bylo tzv. "otevření očí" a zamyšlením se nad svým běžným fungováním. V každém případě moje zkušenost je pozitivní a ve 100 % případů, kdy se probírají různé oblasti života jsem se poznal. Občas Vám může běžet až mráz po zádech, jak Vaše datum a hodina narození vystihuje do puntíku Vaši podstatu. Samozřejmě, jako ve všem je nutné mít nadhled, ale z mé zkušenosti bylo sezení velmi příjemné, faktické bez přemotivovaných rad či věštění budoucnosti. Tohle od numerologie nečekejte. Vydejte se tam vy, kteří si chcete ujasnit, kdo jste a jste otevření naslouchat člověku, který Vás bude popisovat jen podle toho, kdy jste přišli na tento svět. Třeba tím získáte větší sebedůvěru ve Vás samotných. Respektuji i názor lidí, kteří tomuto nevěří a nikdy by tento zážitek nerealizovali. I to je v pořádku.

Kdy jste naposled zkusili něco jinak? Nikčo, děkuji za tento zážitek! Kontakt na Nikču.


Mějte klidné dny! M.


62 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page