top of page
  • Obrázek autoraMartin

Proč je dobré najít si čas jen pro sebe? Tipy od Martina v 6 minutách.

Aktualizováno: 20. 7. 2022


V nedávném příspěku na našem Instagramu jsem se Vás ptal, zda máte čas udělat si pravidelné schůzky sami se sebou, a zda takové schůzky praktikujete. Výsledek byl 50:50. Kdy půlka z Vás schůzku 1:1 sám se sebou realizuje a druhá půlka s tím nemá zkušenosti, respektive tyto schůzky nemá na svém seznamu aktivit.


Slíbil jsem Vám příspevěk na toto téma a níže najdete video, kde v pár minutách shrnu výhody a tipy na schůzku, kde budete v hlavní roli jen VY a nikdo jiný. Dozvíte se, proč si najít pravidelně čas jen na to, být sami se sebou a udělat si jistý odečet uplynulého období. Tato skvělá aktivita je přínosná do osobního života v otázce hledání vlastního směru nebo do pracovního prostředí na utřídění myšlenek, hodnocení projektů či plánování dílčích kroků k Vašemu úspěchu. Vyzkoušejte a dejte nám vědět, jak Vám tato aktivita vyhovuje.


Najít si čas pro sebe, zhodnotit své úspěchy i neúspěchy, udělat a popsat si svoji životní cestu má skvělý čistící účinek pro Vaši mysl.

Na co se mám sám/a sebe ptát?

Jaké otázky si položíte je na Vás, mohou se směřovat různými směry s ohledem na témata, která právě řešíte. Je však zcela přirozené, že pokud takovou schůzku máte poprvé, tak nevíte od čeho se odrazit. Nevěšte hlavu. Níže jsem Vám sepsal několik otázek, které Vás navedou a jak je rozvrstvíte, je už jen na Vás. Nebojte se nechat unášet tím směrem, který ucítíte, že je v daném tématu správný. Pokuste se jít do detailu a nebojte se ocenit.


  • Jak jsem spokojený/á se svým současným životem?

  • Co se mi za poslední čas povedlo a mám z toho radost? Proč?

  • Co se mi nepovedlo? Jak jsem se z toho poučil/a? Jak to využiji do budoucna?

  • Kolik času jsem věnoval/a aktivitám, které mě těší a dělají mi radost?

  • Jdu si za svým životním snem a dělám pro to dostatek kroků?

  • Na škále 1 - 10 ohodnoťte, jak se Vám daří dosahovat svých cílů. Následně si naplánujte kroky, které povedou ke zlepšení. Pokud máte 10, tak se nebojte pochválit a ocenit. Ano, vy sami. Čekat, že to udělá někdo jiný může být někdy vyčerpávající.

  • Daří se mi věnovat čas tomu, kde to má smysl?

  • Co bych chtěl/a během následujících měsíců?


Těchto otázek můžeme vymyslet hned několik, ale jistě již tušíte, kam tyto otázky směřují. Zkuste v odpovědích být co nejkonkrétnější a upřimní. Bez toho to nepůjde. Dejte si na to čas a nespěchejte na sebe.


Vezměte si list papíru, sešit a tužku. Poznamenejte si vaše výstupy a nebojte se k nim kdykoliv vrátit. Zároveň se na sebe nezlobte, když Vám 1:1 sám se sebou hned nepůjde. Cvičení dělá mistra. Pokud byste chtěli více poradit nebo hodit záchranný kruh v tématu schůzek sám se sebou, napište nám na našem Instragramu, Facebooku nebo na email. Rádi Vám poradíme.


V následujících 6 minutách shrnuji to nejzásadnější v rámci 1:1 sám se sebou.



Hezké dny, M.

49 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page