top of page

💭Chcete posunout vaši komunikaci o level výš? Máme jeden zaručený tip!


Komunikace je základní kámen všech vztahů. Je jedno jestli se bavíme o komunikaci v práci, škole, rodině, s partnerem, kolegy či kamarády. Pokud spolu neumíme komunikovat, nebude to fungovat. A věřím, že chcete, aby vaše vztahy, nálada a celková spokojenost byla v rovnováze. Proto jsme připravili jeden rozměrem malý, ale obsahem velký balíček.


  • Balíček témat, která podporují komunikaci ve skupině.

  • Balíček, který lze použít i jako sebekoučovací zamyšlení nad svým životem či současnou situací.

  • Balíček doslova nacpaný k prasknutí, kde najdete témata. Tato témata posunou vaše povídání s kýmkoliv na vyšší úroveň.


Máme tady takový nešvar. Ve společnosti se nám vytrácí naslouchání a skutečný zájem. Naše rozhovory jsou kratší a rychlejší. Jsou zrychlené stejně jako doba, ve které žijeme. To je fakt. Pojďte se na chvíli zastavit a ukázat svým kamarádům, protějškům, rodině, kolegům, že o ně máte zájem. Stejně tak díky našemu balíčku získáte i zájem z druhé strany. Pojďte se vrátit sami k sobě.


Co je to ten "balíček"?

Máme nový produkt a chceme Vám o tom říct. Dnes bychom Vám rádi napsali pár řádků o našem novém produktu komunikačních karet Znám tě, znáš mě, známe se.


Příklady otázek v balíčku / Znám tě, znáš mě, známe se

Jak nápad vznikl?

Při našich workshopech i mentoringových setkáních nám chybělo v ruce něco, co můžeme kdykoliv vytáhnout a rozproudit diskuzi, nastartovat účastníky po obědě nebo se seznámit. Trvalo nám to dlouhou dobu, je to téměř rok od chvíle, kdy jsme si řekli: ,,Jdeme do toho.”


Proč to tak trvalo?

Chtěli, aby každá karta měl smysl, aby otevírala komunikaci a zamyšlení se nad tématem. Nespočet káv padlo, než jsme se shodli na finální formě a stojíme za tím, že se to vyplatilo. Když byly otázky hotové, přišla na řadu korektura a grafika. Ze srdce děkujeme grafikovi, který měl s námi tolik trpělivosti. A naší kamarádce, která nám pomáhá s korekturou, protože někdy už máte před očima mlhu. Tiskárna byl nás další časový zádrhel. Abychom to zkrátili, do Vánoc jsme to stihli a moc se nám ulevilo.


Proč tedy nakoupit 5 balíčků a podělit s nimi na Vánoce od šéfa přes kámošky, zkratka úplně všechny?

Protože otázky jsou vybroušené, vedou k tomu se o tématu bavit, nikoliv jen zodpovědět a jít dál. Jedna hlavní otázka nese téma rozhovoru, druhá otázka na stejné kartě se zvídavě doptává na detail tématu. Součástí balíčku je návod, který také pomáhá s vedením rozhovoru.


Pro koho karty jsou určeny?

Směřovali jsme je do několika oblastí, kde je velký, mnohdy málo využitý, potenciál k hlubokým rozhovorům. Do prostředí otevřeného, rodinného i pracovního. Tam, kde člověk stojí o člověka. Pro sebe. Každý nemusí mít partnera/ku, nebo partnera/ku má, ale protějšek není těmto aktivitám nakloněn. Je to v pořádku, rozinky ve štrůdlu také nemilují všichni. My ano, obojí. :-) Kartu si vytáhnu z balíčku, otázku přečtu a přemýšlím o tématu, klidně celý den. Odpovědi můžu s datem sepsat a po čase se k nim vrátit a přemýšlet dál. Sledovat, co se u mě změnilo.


Komunikační karty jsou skvělý dárek

Pro pár. Karty vedou ke skutečné diskuzi nad tématy. Pokud s tím nemáte zkušenosti nic se neděje, karty Vám do jisté míry pomohou. Možná se díky kartám dozvíte něco na co jste doposud neměli odvahu se zeptat.


Do práce. Doporučujeme začínajícím i zkušeným manažerům. Využitelné jsou třeba na poradu, teambuilding nebo mám-li nový team, který se potřebuje poznat. Dozvíte se o sobě víc než si myslíte. O využitelnosti v pracovním prostředí chystáme samostatný článek.


Do rodinného kruhu. Pokud si myslíte, že o své rodině víte vše, jsme si jisti, že odhalíte ještě kousíček dál. Ideální na menší rodinné setkání, povánoční čas nebo klidnou neděli.


Ve všech případech je vždy vhodné vystihnout na karty správný okamžik, nehodí se vždy, je to přirozené. Do “hraní” nikoho nenuťte, nebude to mít žádný efekt. Starší děti 6 let můžete zapojit také, dětská upřímnost vás snad mile překvapí.


Ať pro sebe, pro šéfa či kámošku, karty je dobré mít při ruce. Formátem se vejdou kamkoliv, i do letadla kam si je za nedlouho vezmu. :-)






Užijte si je!

Lucka a Martin

191 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page